Zonwering Assen; alles wat je moet weten

De zomers in Nederland worden steeds warmer, en daarom kiezen steeds meer bewoners van Assen om zichzelf en hun huis te beschermen tegen de zon met behulp van zonwering. In deze blog vertellen we je wat voor zonneschermen en jaloezieën er allemaal op de markt zijn en hoe je weet wat de beste keuze is voor jouw huis.

Soorten zonwering in Assen

Er zijn steeds meer verschillende soorten zonwering op de markt. Een aantal van de meest populaire zijn; 

  • Zonwering op maat: Deze wordt op maat gemaakt voor je huis en heeft dus de best mogelijke pasvorm. Dit betekent ook dat het iets langer duurt voordat je de zonwering in huis hebt.
  • Zonwering op zonne-energie: deze jaloezieën worden steeds populairder. Het voordeel van deze zonwering is dat ze zonne-energie gebruiken om de motor aan te drijven, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over batterijen of kabels. Sommige draaien zelfs automatisch op het moment dat de zon erop schijnt. Dat is enorm duurzaam en beter voor je portemonnee.
  • Zonwering voor buiten: deze zonweringen zijn gemaakt om alle weersomstandigheden te weerstaan en zijn dus zeer duurzaam. Ze kunnen verschillende vormen hebben zoals zonneschermen of luifels en kunnen handmatig of elektrisch bestuurd worden.
  • Binnenzonwering: deze zonwering is minder duurzaam, maar ook goedkoper. Ze zijn gemakkelijk op te bergen en te verwisselen als je dat zou willen. Denk hierbij aan jaloezieën en gordijnen. Deze zijn er in enorm veel vormen en maten zodat je zelf kan kijken wat goed bij je interieur past.

Hoe kies je de beste zonwering in Assen

Nu je de verschillende soorten zonwering kent, is het tijd om de juiste zonwering voor je huis te kiezen! Houd rekening met de volgende factoren:

  • De grootte van je ramen: als je grote ramen hebt, heb je grotere jaloezieën nodig. 
  • Het soort raam: sommige zonwering kan alleen op bepaalde soorten ramen worden gemonteerd (bijv. rolluiken kunnen alleen op openslaande ramen worden gemonteerd). 
  • Het klimaat: als je raam wordt blootgesteld aan de elementen, en er dus bijvoorbeeld geen heggen of bomen zijn die wind of regen enigszins opvangen, is het belangrijk dat je stevigere zonwering kiest die hier tegen bestand is.
  • Je budget: rolgordijnen op zonne-energie zijn duurder dan gewone rolgordijnen, maar op de lange termijn bespaar je er geld mee.


Hopelijk voel je je helemaal klaar om te gaan kijken naar zonwering in Assen. We zijn er zeker van dat je na het lezen van deze blog een goede keuze kan maken voor jouw behoefte.

Geplaatst op donderdag 8 september 2022.